SUN’IY INTELLEKT VA NEYROPEDAGOGIKA INTEGRATSIYASI ASOSIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING KOGNITIV SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Komiljonova Nozigul Rasuljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  mavzuda  sun’iy  intellekt  va  neyropedagogika  integratsiyasi  asosida maktabgacha yoshdagi bolalarning kognitiv salohiyatini rivojlantirish istiqbollari tahlil qilinadi.  Sun’iy  intellekt  texnologiyalari  ta’lim  jarayonida  individual  yondashuvni kuchaytirish, bolalarning o‘rganish tezligi va uslubini aniqlash hamda moslashtirilgan ta’lim  traektoriyalarini  yaratish  imkonini  beradi.  Neyropedagogika  esa  miya rivojlanish  qonuniyatlari,  neyroplastiklik  va  kognitiv  jarayonlar  asosida  ta’lim samaradorligini  oshirishga  xizmat  qiladi.  Ushbu  ikki  yo‘nalishning  integratsiyasi maktabgacha  ta’limda  bolalarning  diqqat,  xotira,  tafakkur  va  ijodiy  qobiliyatlarini kompleks  rivojlantirishga  zamin  yaratadi.  Tadqiqotda  sun’iy  intellektga  asoslangan adaptiv  ta’lim  tizimlari,  neyrodiagnostik  yondashuvlar  va  raqamli  pedagogik texnologiyalarning istiqbollari yoritilgan.