RUX BIRIKMALARINING AHAMIYATI VA ISHLATILISHI - Davlatov Farrux Farxodovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  rux  metallining  kashf  etilish  tarixi,  fizik-kimyoviy  xossalari,  tabiatda  tarqalishi  hamda  jahon  miqyosidagi  ishlab  chiqarish dinamikasi  bayon  etilgan.  Ruxning  muhim  birikmalari  –  rux  oksid,  rux  sulfat,  rux xlorid,  rux  sulfid  va  rux  fosfatlarining  metallurgiya,  tibbiyot,  kosmetika,  rezina  va bo‘yoq  sanoatidagi  keng  amaliy  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  London metallar  birjasidagi  (LME)  narxlar  va  “Olmaliq  KMK”  AJda  rux  ishlab  chiqarish ko‘rsatkichlari keltirilgan.