YOSHLAR O‘RTASIDA HUQUQBUZARLIKNING OLDINI OLISHDA HUQUQIY TARBIYANING O‘RNI VA AHAMIYATI - Tursunov JASURBEK RUSLAN O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  :  Maqolada  yoshlar  o‘rtasida  huquqbuzarliklarning  oldini olishda huquqiy tarbiyaning o‘rni va ahamiyati chuqur ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan  tahlil  etiladi.  Xususan,  jamiyat  taraqqiyotida  yoshlarning  tutgan  o‘rni, ularning huquqiy ong va huquqiy madaniyat darajasi bilan bevosita bog‘liqligi asoslab beriladi. Shuningdek, yoshlar o‘rtasida sodir etilayotgan huquqbuzarliklarning asosiy sabablari  —  ijtimoiy  muhit,  oilaviy  tarbiya,  ta’lim  tizimidagi  kamchiliklar  hamda axborot  makonidagi  salbiy  ta’sirlar  kompleks  ravishda  ko‘rib  chiqiladi.                                                      Mazkur  maqolada  huquqiy  tarbiyaning  mazmuni,  shakl  va  usullari,  uning  yoshlar ongiga  ta’sir  etish  mexanizmlari  ilmiy  asosda  yoritilib,  huquqbuzarliklar profilaktikasida  uning  muhim  omil  ekanligi  ochib  beriladi.  Shu  bilan  birga,  ta’lim muassasalari,  oila  va  jamiyat  hamkorligida  yoshlar  o‘rtasida  huquqbuzarliklarning oldini olishning samarali yo‘llari hamda zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi.