MATEMATIK SAVODXONLIKNI RIVOJLANTIRISHNING DOLZARB MASALALARI - Mamatova Mohigul (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada matematik savodxonlikni rivojlantirishning bugungi kundagi dolzarb  masalalari,  ta'lim  jarayonida  o‘quvchilarning  mantiqiy  va  tanqidiy  fikrlash ko‘nikmalarini  shakllantirish,  matematik  bilimlarni  amaliy  hayotiy  vaziyatlarda qo‘llash imkoniyatlarini kengaytirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, matematika fanini  o‘qitishda  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar,  interaktiv  metodlar  hamda raqamli ta'lim vositalaridan foydalanishning ahamiyati tahlil qilingan.