MAKTAB O‘QUVCHILARI O‘RTASIDA JINOYATCHILIK VA HUQUQBUZARLIKNING OLDINI OLISH: PSIXOLOGIK YONDASHUV VA SAMARALI CHORALAR - Xoliyorov O’tkir Ibrohimovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada voyaga yetmaganlar o‘rtasida huquqbuzarlik va jinoyatchilik kelib  chiqishining  ijtimoiy-psixologik  omillari,  o‘smirlik  davridagi  inqirozlar  va ularning  xulq-atvorga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Muzrabot  tumani  11-maktab  misolida "og‘ir"  tarbiyalanuvchi  o‘quvchilar  bilan  ishlash  tizimi,  ularning  bo‘sh  vaqtini mazmunli  tashkil  etish  va  huquqiy  savodxonligini  oshirish  bo‘yicha  amalga oshirilayotgan profilaktik tadbirlar bayon etilgan.