XIZMAT KO`RSATISH SOHADIDA XODIMLAR RUXIYATIGA TASIR QILUVCHI OMILLAR - Tilavkulova Gulnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xizmat  ko‘rsatish  sohasida  ishlovchi xodimlarning  ruhiy  holatiga  ta’sir  qiluvchi  asosiy  omillar  tahlil  qilinadi.  Xizmat ko‘rsatish sohasi yuqori darajadagi hissiy mehnat va mijozlar bilan doimiy muloqotni talab qiladi, bu esa o‘z navbatida xodimlarda stress, professional yonib ketish (burnout) va  ruhiy  charchoqni  keltirib  chiqarishi  mumkin.  Tadqiqotda  mazkur  omillar tizimlashtirilgan bo‘lib, xodimlarning ruhiy salomatligini saqlash va ish unumdorligini oshirish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.