BOLANING SHAXS BO`LIB SHAKLLANISHIDA IJTIMOIY MUHIT VA TA’LIM JARAYONINING PSIXOLOGIK O`RNI - Fayziyeva Shoxista, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  bolaning  tug`ilishidan  boshlab,  uning  shaxs bo`lib  shakllanishigacha  qanday  davrlarni  bosib  o`tishi,  “Men”  konsepsiyasining shakllanishi,shaxsiyatining  shakllanishi  haqida  ham  bayon  qilingan.  Bola ijtimoiylashishni  boshlar  ekan,unga  bevosita  ijtimoy  muhit  ta`sir  ko`rsatishi,uning keyingi faoliyatida ta`lim jarayonining o`rni haqida qisqacha bayon etilgan.Bola natal davridan  boshlab  bir  necha  inqirozlarga  duch  kelishi,  buning  esa  bolaning  keyingi hayotidagi salbiy va ijtimoiy tomonlari haqida ham to`xtalib o`tilgan.