MILLIY BOLALAR O‘YINLARI QO‘SHIQLARIDA ARXAIZMLAR VA ULARNING SEMANTIKASI - Sherkulova Madina Erkin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  milliy  bolalar  o‘yin  qo‘shiqlari  matnida uchraydigan  arxaik  so‘z  va  iboralar,  ularning  semantik  xususiyatlari  tahlil  qilinadi. Bolalar  folklori  namunalari  —  sanashmachoqlar,  o‘yin  qo‘shiqlari,  topishmoqlar tarkibida saqlanib qolgan arxaizmlar tilning tarixiy taraqqiyotini o‘rganishda muhim manba  hisoblanadi.  Maqolada  bunday  leksik  birliklarning  kelib  chiqishi,  ular ifodalagan  ma'no  qatlamlari,  zamonaviy  tilda  qo‘llanishdan  chiqib  ketish  sabablari yoritiladi.