MUZEY EKSPONATLARINI TASHRIFCHILAR RUHIYATIGA TA’SIRI - Alisher Ro‘ziqulov Bozorovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada muzey eksponatlarining tashrifchilar ruhiyatiga ko‘rsatadigan  ta’siri,  tarixiy  xotirani  shakllantirishdagi  o‘rni,  vatanparvarlik tuyg‘ularini rivojlantirishdagi ahamiyati hamda yoshlar tarbiyasidagi roli Shahrisabz davlat  muzey-qo‘riqxonasi  materiallari  misolida  tahlil  qilinadi.  Muzey eksponatlarining  ma’naviy-ma’rifiy  imkoniyatlari,  tarixiy  ongni  rivojlantirishdagi ahamiyati  va  muzey  pedagogikasining  zamonaviy  yo‘nalishlari  yoritilib,  amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.