ESTETIK TAFAKKURDA MAQOM SAN’ATINING SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI - Norov Doniyor, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  maqom  san'atining  estetik  tafakkurni shakllantirishdagi o'rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqomning tarixiy taraqqiyoti, musiqiy-badiiy  xususiyatlari  hamda  inson  ma'naviy  kamolotiga  ta'siri  yoritilgan. Shuningdek,  maqom  san'atini  musiqa  ta'limi  tizimida  qo'llashning  pedagogik imkoniyatlari,  yosh  avlodda  milliy  qadriyatlarga  hurmat,  estetik  did  va  ijodiy tafakkurni  rivojlantirishdagi  ahamiyati  ochib  berilgan.  Tadqiqot  davomida  tahliliy, qiyosiy  va  tizimli  yondashuv  metodlaridan  foydalanildi.  Olingan  natijalar  maqom san'ati estetik tarbiyaning samarali vositasi ekanligini ko'rsatadi.