MUSIQA SAN’ATINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - Nurboboyev Hasan, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.    Mazkur  maqolada  musiqa  san’atining  shakllanishi  va  tarixiy rivojlanish  bosqichlari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Musiqa  san’atining  ibtidoiy davrdan  boshlab  shakllanish  jarayoni,  uning  ijtimoiy  va  madaniy  hayotdagi  o‘rni yoritilgan. Shuningdek, Sharq va Markaziy Osiyo musiqa madaniyatining rivojlanishi, buyuk  mutafakkirlarning  musiqaga  oid  qarashlari  hamda  milliy  musiqa  merosining shakllanish  jarayonlari  o‘rganilgan.  Tadqiqotda  tarixiy,  qiyosiy  va  tizimli  tahlil metodlaridan foydalanilgan. Olingan natijalar musiqa san’atining inson ma’naviy va estetik taraqqiyotidagi o‘rnini tasdiqlaydi.