XORIJIY TILLARNI O’QITISHDA QO’LLANILGAN METODLAR - Rasulov Ilyosjon Ilhomjon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Maqolada xorijiy tillarni o'qitishda qo'llaniladigan asosiy metodlar tahlil  qilinadi.  Xorijiy  til  o'qitish  jarayoni  zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar, texnologiyalar  va  metodologiyalar  yordamida  yanada  samarali  bo'lishi  mumkin. Maqolada  an'anaviy  va  zamonaviy  metodlar,  jumladan,  kommunikativ  metod, immersiya usuli, loyiha asosidagi o'qitish, o'yin orqali o'qitish va boshqa innovatsion yondashuvlar  haqida  batafsil  ma'lumot  beriladi.  Har  bir  metodning  afzalliklari  va kamchiliklari ko'rib chiqilib, xorijiy tillarni o'qitish jarayonini takomillashtirish uchun tavsiyalar beriladi. Ushbu tadqiqot xorijiy tillarni o'rganishga qiziqqan o'quvchilar va o'qituvchilar uchun foydali manba bo'lishi maqsadida yozilgan.