СHET TILI DARSLARIDA GRAMMATIKANI O’RGANISH VA O’RGATISH - Ibroximov Dostonbek Ikrom o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Maqolada chet tili darslarida grammatikani o'rganish va o'rgatish jarayonlari tahlil qilinadi. Grammatikani o'rganish xorijiy tilni o'zlashtirishda muhim ahamiyatga  ega  bo'lib,  o'quvchilarning  til  ko'nikmalarini  rivojlantirishda  asosiy  rol o'ynaydi. Maqolada grammatikani o'rgatishning turli metodlari, ularning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va interaktiv yondashuvlar orqali grammatikani o'rgatish imkoniyatlari ko'rib chiqiladi. O'qituvchilar uchun tavsiyalar berilib,  o'quvchilarning  tilni  samarali  o'zlashtirishiga  yordam  beruvchi  strategiyalar taqdim etiladi.