XITOY TILINI O‘QITISHDA SUN'IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Raxmatillayeva Madina Abirazzoq qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xitoy tilini o‘qitish jarayonida sun'iy intellekt (SI) texnologiyalarining o‘rni va istiqbollari tahlil qilinadi. Xitoy tilining murakkab fonetik,  leksik  va  iyeroglif  tizimini  o‘zlashtirishda  SI  asosidagi  platformalarning shaxsiylashtirilgan yondashuvi, nutqni tahlil qilish va real vaqt rejimida qayta aloqa (feedback) berish imkoniyatlari yoritib berilgan. Tadqiqot SI vositalarining o‘quvchilar motivatsiyasiga va til ko‘nikmalarini rivojlantirish samaradorligiga ta’sirini o‘rganadi.