OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGI SALOMATLIK VA SIFAT KAFOLATI - Sultonova Oydina Ibroyimovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash-inson salomatligini saqlash va mahsulot sifati barqarorligini kafolatlovchi strategik omil sifatida kompleks tadqiq  etilgan.  Maqolada  oziq-ovqat  zanjirining  "fermada  yetishtirishdan  to iste’molchi  dasturxonigacha"  bo‘lgan  barcha  bo‘g‘inlarida  yuzaga  kelishi  mumkin bo‘lgan  biologik,  kimyoviy  va  fizik  xavflarni  tizimli  nazorat  qilish  masalalari yoritilgan. Shuningdek, issiq iqlim sharoitida patogen mikroorganizmlar va antibiotik qoldiqlarini tezkor aniqlashning zamonaviy fizik-kimyoviy va biotexnologik usullari o‘rganilib, tayyor mahsulot sifatini kafolatlash bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.