TALABALARDA NUTQ MADANIYATI VA NOTIQLIK MAHORATINI RIVOJLANTIRISHDA INTERAKTIV METODLAR QO’LLANILISHI - Ismoilov Usmonjon Baxramjon o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  talabalarda  nutq  madaniyati  va  notiqlik mahoratini  shakllantirishda  interaktiv  metodlarning  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Nutqiy kompetensiyalarni rivojlantirishda “debat”, “rol o‘ynash”, “keys-stadi”, “aql hujumi”, “klaster”,  “fishbone”  kabi  metodlarning  didaktik  imkoniyatlari  yoritiladi. Interaktiv metodlar orqali talabalarda fikrni dalillash, auditoriya bilan muloqotga kirishish, nutqiy intonatsiya, emotsional ifoda va so‘zlashuv etikasi kabi ko‘nikmalarni shakllantirish shart-sharoitlari ochib beriladi.