TO`SATDAN GO`DAKLAR O`LIMI SINDROMI- SIDS - KUCHKAROV BAHROMJON, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Yangi  tug'ilgan  chaqaloqlarning  ota-onalari  ularning sog'lig'ini saqlashga harakat qilishadi. Biroq, ba'zida chaqaloq noaniq sabablarga ko'ra o'lishi  mumkin,  garchi  ular  juda  yaxshi  ko'rinsa  ham.  To'satdan  go'daklar  o'limi sindromi  -  bu  chaqaloqning  tushunarsiz  o'limi.  Ushbu  maqolada  SIDSning  tarixiy rivojlanishi, sabablari, tashxisi, SIDS bilan bog‘liq muammolar, zamonaviy tadqiqotlar va  profilaktikasi  batafsil  tahlil  qilinadi.  Kasallikning  oldini  olish  bilan  bog`liq tavsiyalar  keltirilgan.  Ushbu  maqola  ota-onalar  va  keng  jamoatchilik  uchun  SIDS muammosini yaxshiroq tushunishga xizmat qiladi.