АXBOROT TEXNOLOGIYALARI VOSITASIDA SODIR ETILADIGAN JINOYATLAR UCHUN JINOIY JAVOBGARLIKNI TAKOMILLASHTIRISH - Matmuratov Bekturdi Sadullayevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Аxborot  texnologiyalari  vositasida  sodir etiladigan jinoyatlar tushunchasi, ularning zamonaviy jamiyat hayotiga ta’siri va bu jarayonda  inson  huquqlarini  ta’minlash  masalalari  tahlil  qilingan.  Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida axborot xavfsizligini ta’minlash, kiberjinoyatlarni oldini olish hamda inson huquqlarini himoya qilish sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar yoritilgan.