TIZIMLI SAVDO-SOTIQ JARAYONLARIDA LOYIHA BOSHQARUVI ORQALI XIZMAT KO'RSATISH SIFATINI BARQARORLASHTIRISH VA JORIY ETISH MEXANIZMLARI - Madraximova Dilafro'z Bobir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola zamonaviy savdo-sotiq jarayonlarida loyiha boshqaruvi  yondashuvlari  orqali  xizmat  ko‘rsatish  sifatini  barqarorlashtirish  va  uni joriy  etish  mexanizmlari  masalasiga  bag‘ishlangan.  Maqolada  savdo-sotiq  sohasi uchun muhim bo‘lgan ilg‘or boshqaruv texnologiyalari, xizmat sifati va jarayonlarni standartlashtirish yo‘llari, loyiha asosida resurslarni optimal taqsimlash, xodimlarning malakasini oshirish, sifat monitoringini tashkil etish kabi muhim tadbirlar atroflicha tahlil  etilgan.  Shuningdek,  jahon  va  milliy  tajribalar  asosida  barqarorlikka  erishish yo‘llari, axborot texnologiyalari asosidagi boshqaruv strategiyalari, mijozlar ehtiyojlari va  ular  asosida  xizmat  sifatini  doimiy  optimallashtirish  masalalari  keng  yoritilgan. Maqola  yakunida  amaliy  tavsiyalar,  zamonaviy  yondashuvlar  va  strategik  takliflar asosida sohada sifatli o‘zgarishlar qilishga oid xulosa va tavsiyalar ilgari surilgan.