PAXTA–POLIEFIR ARALASH TOLALARDAN YUQORI SIFATLI IP ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASINI MATEMATIK MODELLASHTIRISH VA IQTISODIY SAMARADORLIGINI OSHIRISH - To‘ychiyev.I.I,; Esonzoda.R.S, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  paxta  va  poliefir  tolalaridan  aralash  ip  ishlab  chiqarish texnologiyasini chuqur matematik va mexanik tahlil qilish asosida takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Texnologik parametrlarning ip sifatiga ta’siri matematik modellar  yordamida  ifodalanadi,  optimal  boshqaruv  yechimlari  ishlab  chiqiladi. Shuningdek,  ushbu  texnologiyaning  O‘zbekiston  to‘qimachilik  sanoatidagi dolzarbligi, yangiligi va iqtisodiy samaradorligi keng yoritiladi.