PAXTA–POLIEFIR ARALASH TOLALARDAN YIGIRILGAN IPLARNING SIFAT KO‘RSATKICHLARINI OPTIMALLASHTIRISH VA TEXNOLOGIK PARAMETRLARNI TAKOMILLASHTIRISH - To‘ychiyev.I.I,; Esonzoda.R.S, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  tezisda  paxta  va  poliefir  tolalaridan  olinadigan  aralash  iplarning  sifat ko‘rsatkichlarini oshirishda texnologik parametrlarning ta’siri o‘rganilgan. Xususan, tolalar aralashmasining optimal nisbatini tanlash, yigirish jarayonidagi burama soni, cho‘zilish darajasi va tolalarning parallelizatsiyasi kabi omillar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, yuqori mustahkamlik va bir jinslilikka ega ip olishning samarali usullari taklif etiladi.