GENDER TENGLIGI YOXUD MUZEY SOHASIDAGI ILG‘OR AYOLLAR - Karimova Barno, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gender tengligi masalasi muzey sohasi misolida ko‘rib chiqiladi. Xalqaro tajriba asosida ayollarning muzey rahbarligi, kuratorlik va ilmiy-tadqiqot  faoliyatidagi  o‘rni  tahlil  qilinib,  ushbu  sohada  saqlanib  qolayotgan gender  tafovutining  sabablari  —  institutsional  to‘siqlar,  gender  stereotiplari  va resurslarga notekis kirish imkoniyati yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda muzey va madaniy  meros  sohasida  faoliyat  yuritayotgan  ilg‘or  ayollar  faoliyati  misolida mamlakatdagi  holat  tahlil  qilinadi.  Maqola  yakunida  gender  tengligini  ta’minlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi.