LALMIKORLIKNING QIR-ADIRLIK MINTAQASIDA QATTIQ BUG‘DOY «MINGCHINOR» NAVINING FOTOSINTETIK FAOLIYATI KO’RSATGICHLARI - Karimova Z.A,; Qarshiyev A.E,; Bobomirzayev P.X, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya.  Mazkur  maqolada  qattiq  bug‘doyning  “Mingchinor”  navini lalmikorlik  sharoitida  tadqiqot  natijalari  berilgan.  Unda  navning  biologik xususiyatlari,  ekish  muddatlari  va  meyorlariga  bog‘liq  xolda  barglarining assimilyasion  yuzasi  о‘rganilgan.  Shuningdek,,  fotosintez  potensiali,  fotosintez  sof mahsuldorligi va quruq moddalar tо‘plashi bо‘yicha ham ilmiy ish olib borilgan.