BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA XALQ PEDAGOGIKASI ELEMENTLARIDAN FOYDALANISH ORQALI O‘QUVCHILARDA MILLIY QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISH - Narbayeva Gulasal Sharof qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida milliy qadriyat, an’ana  va  o‘zlikni  anglash  tuyg‘ularini  shakllantirishda  o‘zbek  xalq  pedagogikasi materiallaridan  (ertaklar,  maqollar,  topishmoqlar,  xalq  o‘yinlari)  foydalanishning pedagogik-psixologik  ahamiyati  keng  yoritilgan.  Maqolada  yosh  davrlari psixologiyasini  hisobga  olgan  holda  milliy  tarbiyani  dars  va  darsdan  tashqari mashg‘ulotlarga integratsiya qilish usullari hamda uslubiy tavsiyalar tahlil qilingan. Zamonaviy ta'lim sharoitida milliy merosning o'rni va yosh avlod ma'naviyatiga ta'siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.