SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA TIL O‘RGANISH: YANGI IMKONIYATLAR VA ISTIQBOLLAR - Muxlisa Pardaboyeva Zokir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining til o‘rganish jarayonidagi o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Unda  zamonaviy  raqamli  vositalar  yordamida  til o‘rganishning  samaradorligi,  shaxsiylashtirilgan  ta’lim  imkoniyatlari  hamda  virtual o‘qituvchilar va chatbotlarning roli tahlil qilingan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosida talaffuzni to‘g‘rilash, interaktiv mashqlar va real hayotga yaqin simulyatsiyalar orqali o‘quvchilarning amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Maqolada til  o‘rganish  jarayonini  yanada  qulay, tezkor  va samarali  qilishda sun’iy intellektning istiqbollari ham yoritilgan.