BARQAROR BIRIKMALARNING IKKI TILDA O‘RGANILISHI (O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARI) VA TAHLILI - Muxlisa Prdaboyeva Zokir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi barqaror birikmalarning lingvistik xususiyatlari  qiyosiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Frazeologik  birliklarning  semantik, strukturaviy  hamda  lingvomadaniy  jihatlari  yoritilib,  ularning  tarjima  jarayonidagi o‘rni va o‘ziga xos xususiyatlari ochib beriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, har  ikki  tildagi  barqaror  birikmalar  xalqning  tarixiy  tajribasi,  milliy  tafakkuri  va madaniy qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim til birliklari hisoblanadi.