ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA RAQAMLI TA’LIM KONTENTINI LOYIHALASH - Soatov Aziz Yulbarsovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida raqamli  ta’lim  kontentini  loyihalashning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  tahlil  qilingan. Raqamli ta’lim muhitida samarali o‘quv kontentini yaratishning pedagogik tamoyillari, didaktik  talablari  hamda  multimedia  vositalaridan  foydalanish  imkoniyatlari yoritilgan.  Shuningdek,  sun’iy  intellekt,  adaptiv  ta’lim  va  interaktiv  raqamli platformalarning ta’lim kontentini shaxsga yo‘naltirilgan holda loyihalashdagi o‘rni ilmiy  manbalar  asosida  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijasida  zamonaviy  pedagogik texnologiyalar asosida raqamli ta’lim kontentini ishlab chiqishning konseptual modeli taklif  etilib,  uning  oliy  ta’lim  tizimida  qo‘llash  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar  ishlab chiqilgan. Taklif etilgan yondashuv ta’lim samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning mustaqil  ta’lim  faoliyatini  qo‘llab-quvvatlash  hamda  raqamli  kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.