O’ZBEKISTON OLIY TA’LIM TIZIMIDA ILMIY INNOVATSIYALARNI QABUL QILISH MUAMMOLARI: INTERDISIPLINAR YONDASHUVLAR VA BYUROKRATIK TO’SIQLAR (FARG’ONA DAVLAT UNIVERSITETI CASE STUDY’SI) - Mahmudjon Kuchkarov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O’zbekiston  oliy  ta’lim  tizimida  yangi  ilmiy g’oyalar va interdisiplinar (fanlararo) yondashuvlarni qabul qilishdagi institutsional va byurokratik to’siqlar tahlil qilinadi. Tadqiqot obyekti sifatida Odam Tili Akademiyasi (OTA) va Farg’ona davlat universiteti (FDU) o’rtasidagi rasmiy yozishmalar hamda ilmiy seminar o’tkazish bo’yicha taklifning rad etilishi jarayoni (case study) olingan. Maqolada  zamonaviy  sun’iy  intellekt  (AI)  inqilobi  davrida  tor  doiradagi  diplom-markazlashgan  yondashuvlarning  ilmiy  taraqqiyotga  salbiy  ta’siri,  ekspertiza jarayonlarining shaffof emasligi hamda jamoatchilikning fundamental ilmiy savollarga bo’lgan ehtiyoji o’rtasidagi ziddiyatlar ochib beriladi.