QORAQALPOQ TILINI O‘QITISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR - Kenjebayeva Munisa,; T.Abdimuratov, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  ilmiy  ishda  qoraqalpoq  tilini  o‘qitishda  innovatsion texnologiyalarning  o‘rni,  ularning  ta’lim  jarayonidagi  ahamiyati,  turli  zamonaviy metod  va  texnikalarning  amaliy  qo‘llanilishi  keng  tahlil  qilinadi.  Nafaqat  yangi texnologiyalar mohiyati, balki ularning o‘qitish samaradorligiga ta’siri, interfaollik va kreativlikni rivojlantirishdagi roli, shuningdek, rus va xorijiy hamda mahalliy tajribalar asosidagi tahlillar ko‘rib chiqiladi. Ishda amaliyotchi pedagoglar, yosh mutaxassislar va  ta’lim  sohasidagi  tadqiqotchilar  uchun  zarur  natija  va  tavsiyalar  o‘z  ifodasini topgan.