QORAQALPOQ TILINI O‘QITISH METODIKASI VA TA’LIM TEXNOLOGIYALARI - Kenjebayeva Munisa,; T.Abdimuratov, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur ilmiy-izlanish qoraqalpoq tilini o‘qitish metodikasi va zamonaviy ta’lim texnologiyalari masalalari, ularning bugungi holati va amaliy tatbiqi, an’anaviy va innovatsion metodikalar uyg‘unligi, til o‘rganish jarayonida muammolar va ularni hal etish yo‘llarini har tomonlama yoritib beradi. Ishda qoraqalpoq tilining ta’lim  sohasidagi  ahamiyati,  zamonaviy  axborot-kommunikatsion  texnologiyalar  va shaxsga  yo‘naltirilgan  ta’lim  usullari,  fanlarning  integratsiyasi  va  mustaqil  ta’lim konsepsiyasi asosida samarali o‘qitish yo‘llari keng tahlil qilinadi. Nazariy va amaliy asoslarning,  rus  va  mahalliy  pedagog-olimlarning  g‘oya  va  konsepsiyalari,  real tajribalari  namunalari  tahlil  qilinadi.  Xulosa  qismida  qoraqalpoq  tilini  o‘qitish samaradorligini oshirish uchun taklif va tavsiyalar beriladi.