JISMONIY MADANIYATNI RIVOJLANTIRISHDA MILLIY HARAKATLI O‘YINLARNING O‘RNI - Qurbonova Dildora,; Saparboyev Mavlonbek Mirzobek oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  milliy  harakatli  o‘yinlarning  jismoniy  madaniyatni rivojlantirishdagi tutgan o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. O‘zbek xalqining ko‘p asrlik tarixida shakllangan harakatli o‘yinlar nafaqat sog‘lom avlodni tarbiyalash vositasi,  balki  milliy  qadriyatlarni,  urf-odatlarni  va  jismoniy  tarbiya  an’analarini avloddan-avlodga yetkazuvchi muhim omil ekanligi asoslab berilgan. Maqolada milliy o‘yinlarning jismoniy sifatlarni — kuch, chaqqonlik, chidamlilik, tezlik va epchillikni — rivojlantirishdagi pedagogik ahamiyati, ta’lim muassasalarida ulardan foydalanish istiqbollari ko‘rib chiqilgan.