RAQAMLI DAVRDA QISHLOQ YOSHLARI VA JURNALISTIKA: IMKONIYATLAR, MUAMMOLAR HAMDA ISTIQBOLLAR - Dilshoda Jalilova,; Ulasheva Muhayyo Muzaffar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Bugungi kunda internet texnologiyalari, ijtimoiy tarmoqlar va mobil kommunikatsiya vositalari jurnalistika sohasining rivojlanishiga katta ta’sir ko‘rsatib, yoshlar uchun yangi axborot maydonlarini yaratmoqda. Shu sababli mazkur maqolada raqamli  transformatsiya  sharoitida  qishloq  yoshlarining  zamonaviy  jurnalistikaga munosabati, axborot olish va tarqatish imkoniyatlari hamda ushbu jarayonda yuzaga kelayotgan  muammolar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  qishloq  hududlarida  yashovchi yoshlarning  media  savodxonligi,  raqamli  platformalardan  foydalanish  darajasi  va jurnalistika kasbiga bo‘lgan qiziqishi yoritilgan.