SUN'IY INTELLEKT ASOSIDA ELEKTRON HUKUMAT XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Aliyeva Durdona Jamshid qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  sun'iy  intellekt  texnologiyalarining  elektron  hukumat  (E-Government)  tizimini  rivojlantirishdagi  o'rni  va  ahamiyati  ilmiy  jihatdan  tahlil qilingan.  Elektron  davlat  xizmatlarini  avtomatlashtirish,  davlat  boshqaruvi samaradorligini  oshirish,  fuqarolarga  ko'rsatilayotgan  xizmatlar  sifatini  yaxshilash hamda  qaror  qabul  qilish  jarayonlarini  optimallashtirishda  sun'iy  intellekt texnologiyalarining  imkoniyatlari  yoritilgan.  Shuningdek,  dunyoning  rivojlangan davlatlari  tajribasi,  elektron  hukumat  tizimlarida  AI  texnologiyalarini  qo'llashning afzalliklari,  mavjud  muammolar  va  O'zbekistonda  ushbu  yo'nalishni  rivojlantirish istiqbollari  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijalari  sun'iy  intellekt  asosidagi  elektron hukumat  xizmatlari  davlat  boshqaruvining  ochiqligi,  shaffofligi  va  samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko'rsatadi.