YANGI O‘ZBEKISTONDA KUTUBXONACHILIK SOHASIDAGI ISLOHOTLAR VA ULARNING HUDUDLAR MA’NAVIY HAYOTIDAGI AHAMIYATI (XATIRCHI TUMANI MISOLIDA) - Shodiya Ro‘ziyeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  Yangi  O‘zbekistonda  kutubxonachilik  sohasida  amalga oshirilayotgan islohotlar, sohaga oid qonun va qarorlarning amaliy ahamiyati hamda ularning hududlar ma’naviy hayotidagi o‘rni yoritilgan. Xususan, Xatirchi tumanida zamonaviy  kutubxona  binosining  bunyod  etilishi,  kitobxonlik  madaniyatini rivojlantirishga  qaratilgan  tashabbuslar,  ochiq  osmon  ostidagi  kutubxona  loyihasi, kitob  fondining  boyitilishi  va  ma’naviy-ma’rifiy  faoliyatning  yangi  bosqichga ko‘tarilishi tahlil qilingan.