DAROMADLARNING HISOBGA OLISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Kimsanova Gulsanam Hamidullo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy buxgalteriya hisobida daromadlarning to‘g‘ri hisobga olinishi moliyaviy hisobotlarning ishonchliligi va shaffofligini ta’minlashning asosiy omillaridan biridir. Ushbu maqolada daromadlarning hisobga olinishining zamonaviy usullari,  xususan  IFRS  15  xalqaro  standarti  asosida  tizimli  ravishda  o‘rganilgan. Tadqiqot daromadlarni tan olishning besh bosqichli modeli, vaqt va joy bo‘yicha tan olish tamoyillari, raqamli iqtisodiyotdagi yangi yondashuvlarni tahlil qiladi. Natijalar O‘zbekiston  korxonalarida  IFRS  15  ga  o‘tishning  amaliy  jihatlari  va  kelajakdagi istiqbollarni ochib beradi. Maqolada amaliy tavsiyalar berilgan.