SOF TUGʻMA MINERALLARGA (OLTIN, KUMUSH, MIS, PLATINA) - Jovliyev Ilyos; Yuldoshev Fayoz; Xamroyev Dilshod; Abdullayev Orif (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu  maqolada  sof  tugʻma  minerallar  geologiyasi,  ularning  paydo  boʻlish sharoitlari, tarqalish  xususiyatlari  hamda  geologik  ahamiyati  haqida  soʻz  yuritiladi. Shuningdek,  oltin,  ,  mis,  platina,  temir  va  nikel  kabi  sof  elementlarning  geologik jarayonlardagi  roli,  kumush  ularning  mineralogik  xususiyatlari  hamda  iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan.