O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TRANSPORT VOSITALARI FAOLLIGINI RIVOJLANTIRISH - Ro‘zigul Togʻayeva Zafar qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  transport vositalari  faolligini  rivojlantirishning  nazariy  asoslari  va  amaliy  yo‘nalishlari  tahlil qilingan.  Transport  tizimining  iqtisodiyotdagi  o‘rni,  transport  vositalarining  texnik yangilanishi,  raqamli  boshqaruv  tizimlarining  joriy  etilishi  hamda  ekologik  toza transport  turlarining  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  transport  sohasida  davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari, barqaror rivojlanish tamoyillari va infratuzilmani modernizatsiya qilish zarurati asoslab berilgan.