RAQOBATLASHGAN MONOPOL BOZOR - Shermuxamedov B.U; Xayitova Fotima (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  raqobatlashgan  monopol  bozorning  nazariy asoslari,  uning  iqtisodiyotdagi  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Raqobatlashgan monopol bozor boshqa bozor turlaridan farqli ravishda, bir tomondan raqobat mavjud bo‘lgan, ikkinchi tomondan esa har bir ishlab chiqaruvchi o‘z mahsulotining noyobligi orqali  bozorda  ma’lum  darajada  narx  belgilash  imkoniyatiga  ega  bo‘lgan  tuzilma sifatida  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  bunday  bozorlarning  asosiy  xususiyatlari, afzalliklari,  kamchiliklari  hamda  O‘zbekiston  iqtisodiyotidagi  holati  yoritilgan. Shuningdek,  raqobatlashgan  monopol  bozor  sharoitida  korxonalarning  samarali faoliyat yuritishi uchun zarur omillar va davlat tomonidan tartibga solish mexanizmlari haqida ham fikr yuritilgan.