KAPITAL BOZOR VA UNING IQTISODIY RIVOJLANISHDAGI O’RNI - Shermuxamedov B.U,; Imomova Dilxushbonu, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada kapital bozori tushunchasi, uning asosiy tarkibiy qismlari va iqtisodiyotdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  kapital  bozorining  investitsiya jarayonlariga ta’siri, korxonalar uchun moliyaviy resurslarni jalb etishdagi ahamiyati va O‘zbekistonda kapital bozorini rivojlantirish istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga  ko‘ra,  kapital  bozori  iqtisodiyotning  barqaror  o‘sishini  ta’minlashda muhim omil hisoblanadi.