SOLIQ SIYOSATI VA UNING DAVLAT BYUDJETINI SHAKLLANTIRISHDAGI ROLI - Shermuxamedov B.U; Qosimova Umida (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  soliq  siyosatining  mohiyati,  uning  davlat byudjetini  shakllantirishdagi  roli  hamda  iqtisodiy  rivojlanish  jarayoniga  ta’siri yoritilgan. Maqolada soliq tizimidagi islohotlar, ularning amaliy natijalari va mavjud muammolar tahlil qilinadi. O‘zbekiston misolida soliq siyosati orqali davlat byudjeti daromadlari qanday shakllanishi va barqarorligi o‘rganilgan.