RAQOBAT SIYOSATINING BOZOR BARQARORLIGIGA TA’SIRI - Shermuxamedov B.U,; Almatova Eleanora, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola raqobat siyosatining bozor barqarorligiga ta’sirini tahlil qilishga qaratilgan. Bozor iqtisodiyoti sharoitida raqobatning roli va ahamiyatini tushunish,  monopoliyalarning  shakllanishini  oldini  olish  va  iste’molchilar manfaatlarini  himoya  qilish  dolzarb  masala  hisoblanadi.  Tadqiqotda  analitik  va taqqoslash  metodlari  qo‘llanilgan,  turli  bozor  turlari  va  xalqaro  hamda  mahalliy misollar tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, samarali raqobat siyosati bozor narxlarini  barqarorlashtiradi,  resurslarni  samarali  taqsimlaydi,  monopoliyalarning shakllanishini  cheklaydi,  iste’molchilar  uchun  keng  tanlov  va  sifatli  mahsulotlar mavjud  bo‘lishini  ta’minlaydi,  shuningdek  innovatsiyalarni  rag‘batlantiradi.  Shu tariqa,  raqobat  siyosati  bozor  barqarorligini  ta’minlash  va  iqtisodiy  samaradorlikni oshirishda muhim vosita hisoblanadi.