INFLATSIYA VA AHOLINING REAL DAROMADLARI O’RTASIDAGI BOG’LIQLIK - Shermuhammedov.B.U; Turg’unova Zohida Shavkat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  inflatsiya  jarayonlarining  aholi  real  daromadlariga  ta’siri iqtisodiy tahlil asosida o‘rganilgan. Tadqiqotda inflatsiyaning asosiy omillari, uning aholi  daromadlari  va  xarid  qobiliyatiga  ko‘rsatadigan  ta’siri  tahlil  qilingan. Shuningdek,  narxlar  darajasining  o‘sishi  natijasida  aholining  farovonligi,  turmush sifati hamda ijtimoiy tengsizlik darajasining o‘zgarish tendensiyalari yoritilgan.  Maqolada  O‘zbekiston  iqtisodiyoti  misolida  so‘nggi  yillardagi  statistik ma’lumotlar  asosida  inflatsiya  sur’atlari  bilan  real  daromadlar  o‘rtasidagi  teskari bog‘liqlik  aniqlangan.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  inflatsiyaning  yuqori darajasi aholining real daromadlarini kamaytiradi, bu esa iqtisodiy barqarorlikka salbiy ta’sir ko‘rsatadi.     Xulosa qismida inflatsiyani pasaytirish, aholining daromadlarini himoya qilish va ularning real qiymatini saqlab qolishga qaratilgan taklif va tavsiyalar berilgan.