YOSHLARNI HARBIY VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASH. - Alijonov Baxtiyor Xoshimovich; Ibrohimov Otabek Sirojiddin O’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATIYA:  Yosh  avlodni  harbiy  vatanparvarlik  ruhida  tarbiyalashning mazmun-mohiyati,  maqsad  va  vazifalari,  shuningdek,  bu  jarayonda  ta’lim muassasalari,  oilaning  hamda  jamoatchilikning  o‘rni  va  roli  yoritilgan.  Harbiy vatanparvarlik tarbiyasi yoshlarning Vatanga sadoqat, fidoyilik, milliy qadriyatlarga hurmat  va  yurt  tinchligini  asrashga  tayyorlik  tuyg‘ularini  shakllantirishda  muhim ahamiyat  kasb  etishi  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  zamonaviy  ta’lim  tizimida  bu yo‘nalishni rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.