KLAX PEDAGOGIKASI ASOSIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA IJODIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH - Adilova Noila Baxridin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Klax  pedagogikasi  asosida  maktabgacha yoshdagi  bolalarda  ijodiy  fikrlashni  shakllantirish  masalasi  yoritilgan.  Klax yondashuvi  bolaning  tabiiy  qiziqishini  qo’llab-quvvatlab,  uni  mustaqil  fikrlash  va yangilik  yaratishga  undaydi.  Maqolada  ijodiy  fikrlashni  rivojlantirishning  nazariy asoslari, Klax metodining asosiy tamoyillari hamda uni amaliyotda qo’llash usullari tahlil  qilingan.  Shuningdek,  tajriba-sinov  ishlari  natijalari  asosida  Klax pedagogikasining  samaradorligi  ilmiy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari bolalarda ijodiy faollik, muammoli vaziyatlarga yangicha yondashish va  o’z fikrini erkin ifoda etish ko’nikmalari shakllanishiga ijobiy ta’sir ko’rsatishini ko’rsatadi.