KLAX METODIKASI YORDAMIDA BOLALARDA TEXNOLOGIK TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Adilova Noila Baxridin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Klax  metodikasining  maktabgacha  yoshdagi bolalarda  texnologik  tafakkurni  rivojlantirishdagi  innovatsion  ahamiyati  yoritilgan. Klax yondashuvi bolalarni tajriba qilish, kuzatish va amaliy faoliyat orqali  o’qitish tamoyiliga  asoslanadi.  U  o’yin,  san’at  va  texnologiyani  uyg’unlashtirib,  bolalarda ijodiy va mantiqiy fikrlashni rivojlantiradi. Tadqiqotda Klax metodining pedagogik afzalliklari, texnologik tafakkur shakllanishidagi bosqichlar, shuningdek, zamonaviy o’qitish texnologiyalarining integratsiyasi tahlil qilingan. Maqola natijalariga ko’ra, Klax  metodikasi  bolalarda  muammoli  vaziyatlarga  innovatsion  yechim  topish, mustaqil qaror qabul qilish va texnik tafakkur asoslarini rivojlantirishda samarali vosita ekanligi isbotlangan.