MAROSIMLAR VA MATALLAR-DONO FIKRLARNING IXCHAM IFODASI - Ibodullayeva Zarifa; Alimurodova Sevinch; Haydarov Sulaymon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xalq  og‘zaki  ijodi  namunalari  sifatida marosimlar  va  matallarning  mazmun-mohiyati,  ularning  ijtimoiy  va  ma’naviy ahamiyati,  shuningdek,  xalq  dunyoqarashida  tutgan  o‘rni  keng  tahlil  qilingan. Maqolada matallar xalq tajribasi, hayotiy donoligi va axloqiy qadriyatlarining ixcham ifodasi  ekanligi,  marosimlarning  esa  jamiyatni  birlashtiruvchi  ma’naviy  hodisa sifatidagi ahamiyati yoritilgan.