DUTOR CHOLG‘USI OHANGLARIDA MILLIY QADRIYATLARIMIZ JILOSI - Toirova Sevara Sarvar qizi; Esonova Marjona (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Dutor  oʻzining  mayin,  dardli  va  yoqimli  sadosi  bilan  nafaqat Oʻzbekistonda balki butun Markaziy Osiyo xalqlari orasida mashhur boʻlgan cholg‘u. Ushbu  maqolada  dutorning  kelib  chiqishi,  tuzilishi  ijrochilik  anʼanalari  va  hozirgi ahamiyati haqida soʻz yuritiladi.