JAHON SAVDO TASHKILOTIGA AʼZO BO‘LISHNING MILLIY IQTISODIYOTLAR RIVOJLANISHIGA TAHLILIY ASOSLARI - Kamaljonova Go‘zal Axmedjonovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  Jahon  savdo  tashkilotiga  (JST)  aʼzo  bo‘lish jarayonining  milliy  iqtisodiyotlar  rivojlanishiga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Maqolada JSTning asosiy tamoyillari, tashqi savdo liberallashuvi, raqobat muhiti shakllanishi hamda  milliy  ishlab  chiqaruvchilarning  xalqaro  bozorlarga  chiqish  imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, Mustaqil Davlatlar Hamdo‘stligi (MDH) mamlakatlari tajribasi asosida JSTga aʼzo bo‘lishning iqtisodiy natijalari tahlil qilinib, O‘zbekiston iqtisodiyoti uchun potensial ijobiy va salbiy jihatlar yoritilgan. Maqola yakunida JST a’zoligidan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.