“АХБОРОТ-КОММУНИКАЦИЯ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИДАН ФОЙДАЛАНГАН ҲОЛДА СОДИР ЭТИЛАЁТГАН ЭКСТРЕМИЗМГА ОИД ЖИНОЯТЛАРНИ ОЛДИНИ ОЛИШ ВА ФОШ ЭТИШ ЖАРАЁНИДА МАҲАЛЛИЙ ИНТЕРНЕТ-ПРОВАЙДЕРЛАР БИЛАН ҲАМКОРЛИКНИ ТАШКИЛ ЭТИШ МАСАЛАЛАРИ” - Ҳошимов Улуғбек Муҳиддин ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:Ушбу  мақолада  ахборот-коммуникация  технологияларидан фойдаланган ҳолда содир этилаётган экстремизмга оид жиноятларни аниқлаш ва фош  этиш  жараёнида  маҳаллий  интернет-провайдерлар  билан  ҳамкорликни ташкил этишнинг илмий-амалий асослари таҳлил қилинади. Тадқиқот доирасида экстремистик  ғояларни  тарқатишда  рақамли  платформаларнинг  роли,  улар орқали жиноятларни амалга ошириш усуллари ҳамда бу жараёнларнинг ахборот хавфсизлигига  таъсири  ўрганилган.  Шу  билан  бирга,  маҳаллий  интернет-провайдерлар фаолиятини ҳуқуқий жиҳатдан тартибга солиш, уларнинг ҳуқуқни муҳофаза  қилувчи  органлар  билан  ҳамкорлик  механизмларини такомиллаштириш  масалаларига  алоҳида  эътибор  қаратилган.  Тадқиқот натижалари  асосида  экстремизмга  қарши  курашда  ахборот-коммуникация сектори иштирокини кучайтириш, норматив-ҳуқуқий базани ривожлантириш ва амалий ҳамкорликни самарали ташкил этиш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.