XORIJIY TAJRIBALAR ASOSIDA BOʻLAJAK OʻQITUVCHILARNING PEDAGOGIK FAOLIYATGA TAYYORLASH - Oʻrazboyeva Maftuna,; Qodirova Shohsanam,; Haydarov Sulaymon, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xorijiy  mamlakatlar  ta’lim  tizimida o‘qituvchilarni  tayyorlash  tajribalari  tahlil  qilinib,  ularning  O‘zbekiston  pedagogik ta’limiga  tatbiq  etish  imkoniyatlari  yoritilgan.  Maqolada  Finlyandiya,  Germaniya, Yaponiya,  AQSh  kabi  davlatlarning  pedagogik  ta’lim  modellari,  ularning  kasbiy kompetensiyaga asoslangan, amaliyotga yo‘naltirilgan va innovatsion yondashuvlari tahliliy  jihatdan  o‘rganilgan.  Shuningdek,  bo‘lajak  o‘qituvchilarning  pedagogik faoliyatga  tayyorlash  jarayonida  mentorlik,  refleksiya,  raqamli  texnologiyalar  va hamkorlik  tamoyillarining  ahamiyati  asoslab  berilgan.  Muallif  O‘zbekiston  ta’lim tizimida xorijiy tajribalarni milliy qadriyatlar bilan uyg‘unlashtirish zarurligini ilmiy asosda izohlagan.